Betong

Betongen vi säljer är från Combimix. Alla deras produkter tillverkas i Norden. Vi har betong som passar till att gjuta din grund och betong som är anpassad för plintgrund. Vi erbjuder grovbetong, Finbetong, Plintbetong, Expanderbetong Standard för vinter, Cementbruk A / B och  Byggcement och tillbehör som frostskydd.

Ifall ni behöver hyra maskiner kan vi hjälpa er med det i vissa delar av Sverige.

För att kunna erbjuda bästa möjliga pris på betong säljer vi enbart hela pall. Hittar du inte det du söker på webbshopen, kontakta oss så återkommer vi med en offert.

 

Att gjuta en betongplatta kan vara en stor uppgift, särskilt om du har ingen tidigare erfarenhet av betongarbete. Det finns många faktorer som kan påverka framgången med att gjuta en betongplatta, bland annat betongblandningen, väderförhållandena samt skickligheten och erfarenheten hos den person som utför arbetet.

 

Tips vid DYI betonggjutning

Med detta sagt är det möjligt för en husägare med liten tidigare erfarenhet att gjuta en betongplatta, förutsatt att de är villiga att lägga ner tid på att lära sig om processen och följa korrekta säkerhets- och hanteringsrutiner. Här är några tips för att gjuta en betongplatta som ett gör-det-själv-projekt:

 • Gör din research: Lär dig så mycket du kan om processen att gjuta en betongplatta, inklusive vilka typer av material du behöver, vilka verktyg och vilken utrustning du behöver använda och vilka säkerhetsåtgärder du bör vidta.
 • Planera i förväg: Planera noggrant storleken, formen och platsen för din betongplatta och se till att du har alla material och all utrustning du behöver innan du börjar.
 • Följ rätt säkerhetsrutiner: Använd skyddsutrustning, till exempel skyddsglasögon, handskar och ståltåliga stövlar, och vidta andra försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv när du arbetar med betong.
 • Följ tillverkarens anvisningar: Läs noga igenom och följ instruktionerna från tillverkaren av den betongblandning du använder. Detta hjälper dig att se till att du använder rätt proportioner av vatten, cement och andra ingredienser.
 • Arbeta snabbt: Det är därför viktigt att du arbetar effektivt och undviker förseningar när du börjar gjuta. Ha alla dina material och all utrustning redo och arbeta i små sektioner för att se till att du hinner avsluta plattan innan betongen härdar.

Genom att följa dessa tips bör du kunna lyckas gjuta en betongplatta som ett gör-det-själv-projekt, även om du har lite tidigare erfarenhet.

Det är dock viktigt att vara medveten om att gjutning av en betongplatta är en fysiskt krävande uppgift som kräver en hög nivå av skicklighet och uppmärksamhet på detaljer. Om du är osäker på din förmåga att slutföra projektet på ett säkert och framgångsrikt sätt kan du överväga att anlita en professionell person för att utföra arbetet åt dig.

 

Steg-för-steg-instruktioner för att gjuta en betongplatta som nybörjare

Här är de allmänna stegen som du måste följa:

 • Planera ditt projekt: Planera noggrant storlek, form och plats för din betongplatta och se till att du har alla material och all utrustning du behöver innan du börjar.
 • Förbered platsen: Rensa området där du ska gjuta betongen och se till att det är plant och väldränerat. Använd vid behov sand eller grus för att jämna ut marken och skapa en stabil grund för plattan.
 • Installera formar: Använd trä- eller metallformar för att skapa plattans kanter och definiera dess form. Se till att formerna är jämna och säkra, och använd pålar eller andra stöd för att hålla dem på plats. Alternativt använd en mer sofistikerad lösning som albabalk som du hittar i vår webbshop.
 • Installera förstärkningsmaterial: Om det behövs, installera förstärkningsmaterial som trådnät eller armeringsjärn för att stärka betongplattan. Se till att armeringsmaterialen är rätt placerade och riktade och att de är ordentligt förankrade i formarna.
 • Blanda och gjut betongen: Följ tillverkarens anvisningar för att blanda betongen och använd rätt proportioner av vatten, cement och andra ingredienser. Häll betongen i formarna och använd en spade eller spackel för att sprida den jämnt.
 • Färdigställ plattan: Använd en spackel eller en murslev för att jämna ut och jämna ut plattans yta och gör eventuella nödvändiga justeringar av plattans lutning eller konturer. Om du vill kan du också lägga till en strukturerad yta eller andra dekorativa element på plattans yta.
 • Vänta tills plattan härdar: Låt betongen härda i minst 24-48 timmar innan du tar bort formarna eller går på plattan. Under den här tiden ska du hålla betongen fuktig genom att dutta den med vatten eller använda en härdningsmassa.

 

Verktyg som du behöver för att gjuta en betongplatta

Det finns flera verktyg som du behöver för att gjuta en betongplatta, bland annat:

 • Spade: Du behöver en spade för att blanda och transportera betongen till formen.
 • Skottkärra: En skottkärra är användbar för att transportera betongen till formarna och för att fördela den jämnt.
 • Betongblandare: En betongblandare kan användas för att blanda betongen, vilket kan hjälpa till att se till att den blandas ordentligt och får rätt konsistens.
 • Formar: Formar, t.ex. av trä eller metall, används för att definiera plattans kanter och form. Alt. Albabalk eller L-element.
 • Armeringsmaterial: Beroende på plattans storlek och avsedda användning kan du behöva använda armeringsmaterial som trådnät eller armeringsjärn för att hjälpa till att förstärka betongen.
 • Spackel eller spackel: En spackel eller en flotta används för att släta ut och jämna ut plattans yta efter att den har gjutits.
 • Nivå: En nivå används för att se till att formen och plattans yta är jämna.
 • Skyddsutrustning: Det är viktigt att bära skyddsutrustning, t.ex. skyddsglasögon, handskar och ståltåliga stövlar, när du arbetar med betong för att skydda dig själv från material och utrustning.

Genom att ha dessa verktyg till hands bör du vara väl rustad för att gjuta en betongplatta som ett gör-det-själv-projekt.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen